Het Zwaard

Knightsite (10)

Het Zwaard is een oud symbool in mythische verhalen waarbij de held voor het goede strijdt door het kwaad te overwinnen en te beheersen. St. Michaël en St.Joris (St.George Engeland) zijn hier mooie voorbeelden van.

In de middeleeuwen was het doel van de strijder om de vijand zo snel mogelijk te doden of te overmeesteren. Adelijke tegenstanders mochten doorgaans blijven leven omdat zij voor losgeld terugverkocht werden aan hun familie. De technieken van het zwaardvechten zijn in de Gothische periode door een aantal zwaardmeesters, waar onder Hans Talhoffer, geperfectioneerd en tot krijgskunst verheven.

Het middeleeuwse “anderhalf hands zwaard” werd niet alleen gebruikt als slag of stootwapen maar ook als schild. Vanuit deze z.g. pareerfunctie werd het initiatief snel overgenomen met een dodelijke aanval. Het zwaardvechten is in onbruik geraakt door de opkomst van het buskruit.

Archeologiefestival2017_AvdB39

De kwaliteiten en technieken van het zwaardvechten zijn echter bewaard gebleven. Zwaard en Boog kan deze opnieuw tot leven brengen in een ridderduel. Benader Zwaard en Boog ook voor een demonstratie of een workshop zwaardvechten op locatie.

Binnenkort start er weer een nieuwe cursus zwaardvechten. In de cursus worden niet alleen authentieke technieken aangeleerd maar beoefen je ook kwaliteiten als concentratie, standvastigheid en evenwicht.

Boswerf2018-Alexander-van-de-Bunt-4-800x533

Beeldrecht:

Op alle inhoud van deze Site rust het beeldrecht. Afbeeldingen, film en teksten zijn eigendom van Zwaard en Boog en mogen slechts na nadrukkelijke toestemming van deze worden gebruikt voor doeleinden van derden!

Voor meer informatie: zwaard-en-boog@live.nl of: 06-13355255

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s