Michaëlsfeest

Sint Michaël

Sint Michaël, De aartsengel die het zwaard hanteert. Een mooi symbool voor moed en besluitvaardigheid. Het kiezen voor zuiverheid, de scheiding tussen “Goed en Kwaad”. Het zwaardvechten is een mooie oefening om evenwicht te vinden tussen “ik en de ander”, tussen aanvallen en pareren. Zwaard en Boog heeft in de afgelopen jaren verschillende scholen bezocht om het zwaardvechten educatief in te zetten. De tegenstander wordt medestander omdat je je aan elkaar ontwikkeld in een sportieve ontmoeting.

  

Stichting de Wederkerigheid

Op St. Michaëlsdag, 29 September werd Zwaard en Boog warm verwelkomd op landgoed de Reehorst. Rondom een knapperend vuur oefenden de deelnemers in de vrije buitenlucht. Opvallend was de warme openheid waarmee getraind werd, de intensieve uiteenzetting met elkaar. Een voorrecht om in deze fijne sfeer als gast onthaald te worden!

Michaël demo 2015 (5)  Michaël demo 2015 (1)  Michaël demo 2015 (6)

Michaëlsfeest Vrije School Zeist

Wederom was Zwaard en Boog op 29 September te gast bij de Stichtse bovenbouw ter opluistering van het Michaëlsfeest. Op deze dag bekwaamden de leerlingen zich in de basistechnieken van het middeleeuws zwaardgevecht. Aanvankelijk met (veilige) schuimrubber wapens, maar na het tonen van beheersing en ridderlijkheid mochten de deelnemers laten zien wat zij geleerd hadden. Gehuld in maliënmuts en pantserhandschoenenen ontmoetten dappere jongens en meisjes elkaar met stalen zwaarden in een korte sequentie. Heel echt, heel leuk! Twee leden uit het gezelschap van Zwaard en Boog gaven tot slot een spetterende demonstratie! Michaëlsfeest

Michaëlsfeest te Zeist

Tijdens het Michaëlsfeest beoefenden ruim 40 kinderen van de Stichtse Vrije School hun moed en bekwaamheid met het zwaard. Aan het einde van de dag was er een zwaardvecht demonstratie. 2 Ridders in wapenrusting kruisten het staal in een bloedstollend duel. Met echte wapens toonden zij hun vaardigheden met het langzwaard.

IMG_20140930_144447 - kopie

Michaëlsfeest

Op 30 September beoefenden tijdens de Michaëlsdag twee groepen van 20 kids van de Zeister Vrije School het zwaardvechten met elkaar. Er werdt hevig gestreden maar ook veel gelachen. Tijdens de afsluiting van deze feestelijke dag  demonstreerden enkele dappere zwaardvechters met stalen zwaarden wat zij geleerd hebben.

Beeldrecht:

Op alle inhoud van deze Site rust het beeldrecht. Afbeeldingen, film en teksten zijn eigendom van Zwaard en Boog en mogen slechts na nadrukkelijke toestemming van deze worden gebruikt voor doeleinden van derden!

Voor contact of meer informatie: zwaard-en-boog@live.nl of: 06-13355255