Strijdkampement

Welkom in het strijdkampement van Zwaard en Boog

Wanneer Zwaard en Boog zijn strijdkampement opslaat brengen wij Middeleeuwse sfeer en spektakel. Met tenten, een kookvuur, banieren, harnassen en een rijk wapenarsenaal laten wij de geschiedenis herleven. Gehuld in historische kledij onthalen wij de bezoekers, die onder begeleiding een helm mogen passen of een zwaard mogen vasthouden. In ons strijdperk geven we vechtdemonstraties en kunnen kinderen meedoen aan een workshop zwaardvechten. Soms bieden we ook nog een schietbaan waar grote en kleine schutters zich kunnen bekwamen in het boogschieten Voor meer informatie: https://zwaardenboog.wordpress.com/contact/

Geuzenkampement aan de Waalkade: Zaltbommel viert 450 jaar bevrijding van de Spanjaarden

Op zaterdag 30 juli was het feest te Zaltbommel. Deze prachtige hanzestad vierde dat er 450 jaar geleden een einde kwam aan het beleg, of de blokkade van de Spaanse overheerser tijdens de 80 jarige oorlog. Op de prachtige locatie aan de Waalkade sloeg Zwaard en Boog speciaal voor deze gelegenheid een Geuzenkampement op. De Geuzen, onder leiding van Dirk van Haeften, werd door de Burgemeester welkom geheten en nogmaals bedankt voor het leksteken van de dijkek waardoor de Spanjaarden gedwongen werden de (natte) benen te nemen. Daarna volgde een ereparade door Zaltbommel naar de Waterpoort. In het Geuzenkampement aan de Waalkade werd vervolgens wederom strijd geleverd tussen Geus en Spanjaard. In dit gevecht klomk niet alleen wapengekletter maar bovenal beschimpingen tussen beide strijders. Natuurlijk moest de Spaanse partij het onderspit delven. Hij werdt niet gedood maar onder hoongelach verbannen naar de Bommelerwaard. “Scheer u weg vanhier, en pas op voor natte voeten!

   

Zwaard en Boog slaat regelmatig het middeleeuws strijdkampement op, zoals  Zeist, Maarssen.of elders in den lande

Zeist, de Boswerf

           

Maarssen, kasteel Goudenstein

 

Beeldrecht:

Op alle inhoud van deze Site rust het beeldrecht. Afbeeldingen, film en teksten zijn eigendom van Zwaard en Boog en mogen slechts na nadrukkelijke toestemming van deze worden gebruikt voor doeleinden van derden!

Een aantal foto’s van events zijn gemaakt door andere fotografen en geplaatst met hun toestemming. Foto’s van de Historische Doe-dag 2017 zijn gemaakt door Kees Linnebank en Mel Boas. Laatste heeft ook de foto’s van het schutters-feest gemaakt. Foto’s van de Viking-dag te Zeist en de Archeologie-dag te Maarssen 2018 zijn gemaakt door Alexander van de Bunt. Foto’s van Zaltbommel 2022 door “Beleef Zaltbommel”

Voor meer info: zwaard-en-boog@live.nl   of: 030-6994433